Апликации – Спецификации

Фриго панел е изолиран и композитен панел составен од две формирани, поцинковани и претходно обоен пластифициран лим и структурано изолационо јадрото од крута полиуретанска пена.

Конкретно, фриго панелот се користи за:
1. Простории каде што температурата се управува.
2. Простории за производство, складирање, одржување на замрзната храна и другирасипливи производи.
3. Производство на не-инкриминирачки, еколошки-пријателски материјали, со целосно почитување на применливите европски стандарди во врска со хигиената и заштита на храната.